Minik Eller Kod Yazıyor Projesi
QNB ve Habitat Derneği iş birliği ile 5 yılı aşkın süredir geleceğimiz şekillendirecek çocuklarımızın teknoloji üreticisi olmaları için çalışıyoruz.
QNB olarak kurulduğumuz günden bu yana toplumsal sorumluluğumuzun bilinci ile spordan müziğe, kültür-sanattan eğitime kadar birçok alanda projelerimiz ile faaliyet gösterdik.
2015 yılında binlerce finansçımızın katıldığı bir anket ile kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarımızın odak noktasını 4-14 yaş aralığındaki çocuklarımız ve gençlerimiz olarak belirledik ve ‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Kurumsal Sosyal Sorumluluk Platformu’nu kurduk.
Sosyal sorumluluk platformumuz ile çocukların yenilikçi, yaratıcı, analitik, güvenilir, teknolojik, çözümcü, farklı düşünen ve pozitif kişilik özelliklerine sahip bireyler olmalarını hedefliyoruz. Çatımız altında çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlamak amacıyla matematikten kodlamaya,
kültür-sanattan eğitime kadar birçok alanda projeler gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımızın öğrenme ve bilgiyi değerlendirme gücünün gelişimine katkı sağlamak amacı ile hareket ediyoruz.
2020 yılı itibari ile sosyal sorumluluk platformumuz ile 63 şehirde 530 binden fazla çocuğumuza 3.000’den fazla gönüllü finansçımızın desteği ile ulaşmanın ve çocuklarımıza 540 bine yakın saat eğitim vermiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Gelecek dönemde de çocukları ve gençleri kapsayacak ve sürdürülebilirlik esasına dayanan, bu konuda vizyonumuzu ortaya koyacağımız kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarının temellerini atmaya hazırlanıyoruz. Ülkemizi, çocuk ve gençlerimizin elleriyle geleceğe hazırlayacak her türlü projenin içerisinde olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.
2015 yılında Minik Eller Büyük Hayaller Kurumsal Sosyal Sorumluluk Platformu’muz çatısı altında hayata geçirdiğimiz projemiz ile çocukların bilgisayar karşısında tüketici olmaktan çıkıp üretici konumuna gelmesini, çocuklarımızın yaratıcılığını ve bilgisayar becerilerini geliştirmeyi ve onları programcılık ile tanıştırarak kod okuryazarlığı bilincini yaygınlaştırmayı hedefliyoruz.
Çocuklarımıza kolay anlaşılabilir bir dille programlama becerilerini eğlenceli bir ortamda geliştirme ve kendi oyunlarını üç boyutlu bir dünyada oluşturma imkanı veren KODU programlama dili ile başladığımız eğitimlerimizi 2018 yılından bu yana Scratch programlama dili eğitimleri ile sürdürüyoruz.
Habitat Derneği ve QNB iş birliği ile çocuklarımıza, MIT’nin (Massachusetts Institute of Technology) geliştirdiği, çocukların kullanımına göre tasarlanmış ve kolay bir ara yüze sahip programlama dili olan Scratch 3.0 ve bilgisayarsız kodlama ve çocukların algoritma becerilerinin gelişmesine yarayan bir kart oyunu olan CodyRoby eğitimi veriyoruz.
Çocuklarımızın sadece kodlama becerilerini değil, sanat ve hikaye anlatıcılığı becerilerini de hayal güçleri ve yaratıcılıkları ile geliştirmeyi amaçladığımız projemiz kapsamında bugüne kadar, 24 ilde 22 binden fazla çocuğumuza 540 bine yakın saat kodlama eğitimi verdik. 2 saatlik CodyRoby eğitiminin ardından, 6 saatlik Scratch 3.0 eğitimi ile çocuklarımıza kodlama ile yaratıcılıklarının sınırlarını zorlama fırsatı sunduk.