Minik Eller Scratch Cup 2021’de Dünyanın Sorunları için Kodladı

QNB Finansbank ve Habitat Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen Scratch Cup 2021, 10 ekipten 23 çocuğun katılımıyla gerçekleşti. Bu yıl ‘Dünyanın Sorunlarına Çözüm’ temasıyla, ikincisi gerçekleştirilen Scratch Cup 2021’e bin 800’den fazla çocuk, 673 takım başvurdu. Pandemi sürecinde eğitimlerin online olarak gerçekleştirildiği programda, final de online olarak 2 Mart Salı günü ünlü radyocu Geveze’nin

sunumuyla gerçekleşti. Birbirinden yaratıcı oyunlar kodlayan çocuklar, yeni normal bir dünya yaratmaya çalıştılar.

QNB Finansbank’ın, çocuk ve genç odaklı “Minik Eller Büyük Hayaller” Kurumsal Sosyal Sorumluluk Platformu çatısı altında, Habitat Derneği iş birliğinde hayata geçirilen Scratch Cup bu yıl ikinci kez gerçekleştirildi. Pandemi sürecinde eğitimlerin online ortama taşınmasıyla eğitimlerini online olarak tamamlayan çocuklar finalde de online olarak birbiriyle yarıştı. 10 takım ve 23 çocuğun katılımıyla 2 Mart Salı günü gerçekleştirilen finalde çocuklar, kodladıkları birbirinden yaratıcı oyunları jürinin değerlendirmesine sundu.

İki farklı yaş kategorisinden 10 farklı takım yarıştı

‘Dünyanın sorunlarına çözüm’ temasıyla düzenlenen Scratch Cup 2021’e Türkiye’nin dört bir yanından bin 800’den fazla çocuğun oluşturduğu 673 takım, eğlenceli ve bir o kadar da yaratıcı oyunlarıyla katıldı. Yapılan ön elemeler sonucunda 8-10 yaş ve 11-14 yaş kategorilerinden beşer ekip olmak üzere toplam 10 takım finale kaldı. Ekipler, yarışma boyunca kendilerine verilen süre içinde oyunlarını anlatıp jürinin sorularını yanıtladı.

Finalde 8-10 yaş grubunda; Doğanın İnsan ile Yaşam Mücadelesi, Dünyayı Kurtarır Mısın?, Help the World, Mücadeleci Fidanlar, Temiz Dünya; 11-14 yaş grubunda ise, Deprem Etkisi, Dünyamız için Son 100 Saniye, Guardian of the Future, Küresel Isın-ma, Minik Dünya Gazabı ekipleri yarıştı. Ekipler, En İyi Görsel Tasarım, En İyi Senaryo, En İyi Kod Yapısı, En İyi Uyarlama, En İyi Proje kategorilerinde Scratch Cup 2021 kupasının sahibi olurken, madalya ve çeşitli hediyelerin de sahibi oldular.

Kazanan ekipler;

8-10 Yaş Kategorisi

· En İyi Proje Ödülü; İstanbul- Özel Ataşehir Vatan Okulları- Dünyayı Kurtarır Mısın?

· En İyi Görsel Tasarım Ödülü; Kırklareli – Akın Koleji – Doğanın İnsanla Mücadelesi

· En İyi Kod Yapısı Ödülü; İstanbul – Özel Ümraniye Gökkuşağı Koleji – Help the World

· En İyi Uyarlama Ödülü; Adana – Adana Bilim ve Sanat Merkezi – Temiz Dünya

· En İyi Senaryo Ödülü; Mardin – 13 Mart İlkokulu – Mücadeleci Fidanlar

11-14 Yaş Kategorisi

· En İyi Proje Ödülü ; Kırklareli – Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Sanat Merkezi – Minik Dünya Gazabı

· En İyi Görsel Tasarım Ödülü; Aydın – İstek Kuşadası Okulları – Deprem Etkisi

· En İyi Kod Yapısı Ödülü; Uşak – Enginar Robotik Atölyesi – Küresel Isın-ma

· En İyi Uyarlama Ödülü; Denizli – Özel Denizli Koleji – Dünyamız için Son 100 Saniye

· En İyi Senaryo Ödülü; Diyarbakır – Bahçeşehir Koleji Hevsel Kampüsü – Guardian of the Future